Effecten van onderarm- en handpalmsteunen op de bovenste extremiteit tijdens het gebruik van de computermuis

Het gebruik van onderarm- en handsteun wordt geassocieerd met minder schouderspieractiviteit en schoudertorsie, terwijl handpalmsteun wordt geassocieerd met minder polsextensie. Dit type steun resulteert ook in lagere toegepaste krachten op het muizenlichaam. Deelnemers rapporteerden minder musculoskeletaal ongemak bij het gebruik van een steun.
Opgemerkt moet worden dat sommige aspecten die in dit artikel aan de orde komen, ook moeten worden bekeken vanuit het perspectief van bevindingen van andere onderzoekers die in dit overzicht van publicaties zijn gepresenteerd.

Onyebeke LC, et al. Department of Environmental Health, Harvard School of Public Health, 677 Huntington Avenue, Boston, MA 02115, USA.
Applied Ergonomics 2013 Sep 18. pii: S0003-6870(13)00158-0. doi: 10.1016/j.apergo.2013.07.016.

Verwante laboratorium artikelen