The only mouse
that fits like a glove

Effecten van het gebruik van een speciale computermuis De HandShoe Muis

Biomechanisch onderzoek heeft uitgewezen dat een steunvlak voor de handpalm een betere oplossing biedt om nek-, schouder-, arm- en handklachten te voorkomen. Bijvoorbeeld met het oog op de verminderde of mogelijke afwezigheid van grijpkrachten verdient een ontwerp van een computermuis volgens dit concept de voorkeur.

Een bijkomend punt van aandacht is de hoek van het steunvlak. Deze hoek kan een belangrijk (negatief) effect hebben op de spierspanning, bijvoorbeeld in de "neutrale (900 supinatie) of handschuddende positie".

van Zwieten, Koos Jaap; Schmidt, Klaus; Helder, Paul; Lippens, Peter; Zoubova, Irina & Zinkovsky, Anatoly (2011) In: Varzin, S.A.; Taraskovskaya, O. (Ed.). GEZONDHEID - DE BASIS VAN HET MENSELIJK POTENTIEEL: PROBLEMEN EN MANIEREN OM ZE OP TE LOSSEN. 6e JAARLIJKSE AL-RUSSISCHE ONDERZOEKS- EN PRAKTISCHE CONFERENTIE MET INTERNATIONALE BIJDRAGE. Proceedings van de Conferentie,p. 236-241. [Paper - cat: A2]

Verwante laboratorium artikelen